Yakınlardaki Gezip Görebileceğiniz Yerler

Tahtakuşlar Müzesi

Tahtakuşlar Köyü ve Kazdağı Türkmenleri: Oğuz boylarından biri olan ‘Ağaç Eri’ler, 13. yüzyılda Moğol baskısından kaçarak Hazar Denizi’nin kuzeyine göç etmişler. Önce Horasan’a, ardından Irak’a uzanan bu göç öyküsü, Toroslar’a kadar devam etmiş. Tahta işlemedeki ustalıkları nedeniyle, onlara “Tahtacı Türkmenleri”, kısaca “Tahtacılar” denmiş. Fatih Sultan Mehmed, İstanbul’u almayı kafasına koyduğu zaman, kullanacağı gemi ve kızakların kerestelerinin İda Dağı’ndaki ağaçlardan işlenmesini emretmiş.

Daha fazla bilgi

Şeytan Sofrası

Şeytan Sofrası, Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesinin 8 km. kuzeyinde bulunan kayalık tepe üzerindedir.

Şeytan Sofrası adını sönmüş volkandan kalan lavın soğumasıyla oluşmuş sofra şeklini andıran bir tepeden alır. Turistlerin ilgisini çeken bu tepede ayak izine benzeyen şeklin şeytana ait olduğuna inanılır. Bu yüzden Şeytan Sofrası olarak anılır. Buraya ziyarete gelen turistler çaput şeklindeki bez parçalarını dallara asarak dilek dilerler. Bu dileklerinde gerçekleştiğine inanılır. Ayrıca şeytanın ayak izine bozuk para atılır.

Daha fazla bilgi

Sarıkız Efsanesi

Sarıkız, Çanakkale iline bağlı Ayvacık’ın bir köyünde ailesi ile yaşarken, küçük yaşta annesi vefat eder. Babası Sarıkız’a “Biliyorsun anneni çok severdim, burada çok hatırası var, anneni unutmam zor oluyor.

Daha fazla bilgi

Pınarbaşı

Güre Köyü sınırları içinde AKÇAY’a 6 km mesafede bir piknik yeridir. Güre’ye gelmeden Taş Köprü mevkiinden kıvrılarak ulaşılan mesire yerinde alabalık üretimi yapan çiftlikten alabileceğiniz kar sularında yetiştirilen alabalıklarla yılın her mevsiminde piknik yapılabiliyor.

Daha fazla bilgi

Mıhlı Çayı

Küçükkuyu’ya hayat veren Mıhlı Çayı, bölgenin en nadide oluşumlarından biri olmakla beraber, ağaçlardan gökyüzünün görünmediği, kuş seslerinin gürül gürül akan çaya karıştığı, yemyeşil örtüsü ve tertemiz havasıyla, Anadolu’da en sevdiğim saklı yerlerinden biridir.

Daha fazla bilgi

Kazdağları

Biga yarımadasının en yüksek dağı olan Kazdağı ya da Kaz Dağları olarak isimlendirilen dağ silsilesi, Marmara Bölgesinin de Uludağ’dan sonra en yüksek ikinci dağıdır. Alanın en yüksek kesimleri Karataş (1774 m), Babadağ tepe (1765 m), ve Sarıkız tepedir (1726 m). 1994 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile 20.935 hektarlık bir alan Milli Park ilan edilmiş ve koruma altına alınmıştır.

Daha fazla bilgi

Cunda Adası

Alibey Adası ya da Cunda, idari bakımdan Balıkesir ‘in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada. Ayvalık koyundaki Ayvalık Adaları olarak adlandırılan irili ufaklı 22 adanın içerisinde yerleşime açık tek ada Alibey’dir.Türkiye’nin Ege Denizi’nde bulunan 4. büyük adasıdır.

Daha fazla bilgi

Akçay

AKÇAY, Edremit ilçe merkezine 8 kilometre uzaklıkta ve Edremit Körfezi´nin avuç içi gibi tam içinde bulunmaktadır. 1880 yılında Akçay Edremit´in bir iskelesi olarak kabul edilir. 1800´lü yıllarda Akçay´da Rumlardan kalma iki katlı bir sabunhane ve birkaç rum evi dışında kahvehane ve balıkçı kulübeleri vardı.

Daha fazla bilgi

Adatepe Köyü

Adatepe, Edremit Körfezi’nde küçük bir beldedir. Çanakkale ‘den Adatepe ‘ye gelirken Ayvacık ‘ı geçip, Kazdağları ‘nı aştıktan sonra Küçükkuyu ‘ya ulaşılıyor. Küçükkuyu ‘nun içinden Zeus Altarı ve Adatepe Köyü tabelaları takip ediliyor. Adatepe’nin taş evleri içeri doğru saptıktan 3,5 km sonra karşınıza çıkıyor.

Daha fazla bilgi

Zeytinli Rock Festivali

Türk rock müziğinin geçit töreni olan Zeytinli Rock Festivali, Türkiye’nin dört bir yanında yapılan yeni festivallere ilham olurken, bir taraftan da ülkemizde kamplı festival kültürünün yerleşmesi ve gelişmesini de sağladı.

Daha fazla bilgi
[cspm_main_map id="31"]
YerUzaklıkSüre
Tahtakuşlar Müzesi
11.2km21dk
Şeytan Sofrası
52.8km47dk
Sarıkız Efsanesi
11.5km22dk
Pınarbaşı
10.6km22dk
Mıhlı Çayı
31.8km39dk
Kazdağları19.2km43dk
Hasan Boğuldu ve Sütüven Şelalesi
13.5km25dk
Cunda Adası
49.3km48dk
Akçay4.0km10dk
Adatepe Köyü
35.5km42dk
Zeytinli Rock Festivali
400m4dk
Balıkesir Koca Seyit Havaalanı13.5km16dk